Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Translate

31.5.21

Ο Δεκάλογος της Επιτυχίας

 

Εγκατάσταση φυσικού αερίου:
Ο δεκάλογος της επιτυχίας


Εγκατάσταση Φυσικού Αερίου, τι πρέπει να γνωρίζετς


Τι πρέπει να Γνωρίζετε και όλα όσα πρέπει να Προσέξετε.

Το πέρασμα στο φυσικό αέριο, αν μη τι άλλο, πρέπει να γίνει... φυσικά και, πρέπει να αποφεύγονται οι δυσάρεστες παρενέργειες. Στο παρακάτω κείμενο, θα βρείτε 10 πολύ σημαντικά σημεία τα οποία σας εξηγούν, τι πρέπει να γνωρίζετε και τι  να προσέξετε.

Το φυσικό αέριο είναι μια λύση που έχει τεράστια πλεονεκτήματα και επηρεάζει άμεσα την οικονομία αλλά και την οικολογία. 


Ωστόσο, μπορεί εύκολα να δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα εάν δεν ακολουθηθεί η "11η εντολή",

Η οποία ορίζει

ότι ποτέ, μα ποτέ, δεν παρασυρόμαστε από φίλους, τεχνικούς άσχετων ειδικοτήτων (υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, μηχανικούς, «μάστορες» γενικώς κ.α.).


Για εγκατάσταση φυσικού αερίου στην περιοχή μας,

εμπιστεύεστε μόνο επαγγελματίες

τεχνικούς και εταιρείες που παρέχουν διασφάλιση ποιότητας. Επειδή σεβόμαστε τη σοβαρότητα της εγκατάστασης, αλλά και επειδή σεβόμαστε τον εαυτό μας.



Ας δούμε σε 10 πολύ απλές κινήσεις το Φυσικό Αέριο


Φυσικό αέριο, θέρμανση, 10 απλές κινήσεις


1. Ρωτάμε. Γνωρίζουμε ακριβώς το κόστος μετατροπής μιας υπάρχουσας εγκατάστασης σε φυσικό αέριο. Απευθυνόμαστε σε μια πιστοποιημένη εταιρεία που πρέπει να δείξει εμπειρία και σοβαρότητα σχετικά με το θέμα. Λαμβάνουμε την προσφορά της και αν το εκτιμώμενο κόστος είναι ευνοϊκό, θα προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. 



2. Η αίτηση για τον μετρητή φυσικού αερίου υποβάλλεται στον ΕΔΑ (Εταιρεία Διανομής Φυσικού Αερίου) της Αττικής. Η αίτηση πρέπει να υποβληθεί από τον επιλεγμένο εγκαταστάτη, ώστε ο πελάτης να αποφύγει χρονοβόρες και πολύπλοκες διαδικασίες. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο μετρητής, δηλαδή, το σύστημα παροχής αερίου μπορεί να εγκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν εντός 5 ημερών, αλλά μπορεί να καθυστερήσει και πολύ περισσότερο. Αρκετές εβδομάδες ή και μήνες.



3.Ενώ περιμένουμε την εγκατάσταση του μετρητή, κάνουμε την έρευνα μας και θα αναζητήσουμε επίσης πωλητές ή προμηθευτές, δηλαδή την εταιρεία από την οποία θα αγοράσουμε φυσικό αέριο.Μπορείτε να κάνετε έρευνα εδώ.

Οι επιλογές στη αγορά είναι πλέον δεδομένες και έτσι  χρειάζεται να αναλύσουμε τα συν και πλην καθενός παρόχου πριν υπογράψουμε τη σχετική σύμβαση με οποιαδήποτε εταιρεία φυσικού αερίου.


Διαβάστε το σχετικό κείμενο εδώ και κάντε την ερευνα μόνοι σας 



4. Γνωρίζουμε ότι ο μηχανικός και ο εκπρόσωπος του εργολάβου που εκπροσωπεί την EΔΑ ATTIKHΣ θα επισκεφθούν τον χώρο σας αφού σας καλέσουν για ραντεβού. 

Η θέση της τοποθέτησης του μετρητή  θα συμφωνηθεί από κοινού δηλαδή η ακριβής τοποθεσία όπου θα τοποθετηθεί ο μετρητής. 



5. Ο Αρμόδιος Μηχανικός του εγκαταστάτη θα υποδείξει τη βέλτιστη όδευση της γραμμής που θα ακολουθήσει το αέριο (αλλιώς η σωληνογραμμή). Με αυτόν τον τρόπο, θα τροφοδοτείται το σημείο καύσης, δηλαδή, όπου θα τοποθετηθεί ή όπου υπάρχουν ήδη επιτοίχιοι λέβητες, καυστήρες λέβητα κ.λπ. Ο ίδιος μηχανικός θα προετοιμάσει μια ερευνητική έκθεση ( Μελέτη ), η οποία και θα υποβληθεί στην εταιρεία ΕΔΑ Aττικής για έγκριση (άδεια κατασκευής). 



6. Όταν η έρευνα εγκριθεί από την εταιρεία  ΕΔΑ Αττικής και, έχει περάσει η κατάλληλη περίοδος και ο μετρητής τοποθετηθεί στην ιδιοκτησία μας, τότε όλα είναι έτοιμα να ξεκινήσουν τις εργασίες εσωτερικής εγκατάστασης (στην ιδιοκτησία).



7. Το πρόγραμμα εγκατάστασης αρχίζει να λειτουργεί. Η εσωτερική εγκατάσταση αερίου του ακινήτου περιλαμβάνει την σωληνογραμμή τις , σωληνώσεις, ηλεκτρικές και οικοδομικές εργασίες μαζί με τα αντίστοιχα εξαρτήματα όταν χρειάζεται και όπου απαιτούνται.



8. Μετά την ολοκλήρωση του έργου, ο εγκαταστάτης καλεί την ΕΔΑ Αττικής για επιθεώρηση. Η αυτοψία επιβεβαιώνει την πληρότητα της εκτέλεσης σύμφωνα με το υποβληθέν και εγκεκριμένο σχέδιο. Επομένως, ο σχεδιασμός και η εγκατάσταση ταυτοποιούνται.

Όταν όλα είναι όπως πρέπει άρτια δομημένα και κατασκευασμένα σύμφωνα με τις συμφωνηθέντες προδιαγραφές τότε δίνεται η ΕΝΑΥΣΗ δηλαδή η παροχή φυσικού αερίου στη συσκευή καύσης.



9. Τώρα είναι το κρίσιμο στάδιο, όταν πιστεύουμε ότι έχουμε τελειώσει: η τελευταία ... πινελιά  θα γίνει από τον τελευταίο τεχνίτη που θα περάσει από το σπίτι για να ρυθμίσει  τον εξοπλισμό για να τον κάνει να λειτουργεί με ασφάλεια και οικονομία. Η επιτυχία ολόκληρης της εγκατάστασης εξαρτάται από τη γνώση και την εμπειρία του συγκεκριμένου τεχνικού. 

Για 'αυτό από την αρχή έως το τέλος της διαδικασίας, όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να εργαστούν επαγγελματικά και σοβαρά για να έχουν τα σωστά αποτελέσματα. Επιτυγχάνουμε αυτόν τον στόχο επιλέγοντας έμπειρες εταιρείες που εγκαθιστούν φυσικό αέριο κάθε μέρα - ακόμη και αρκετές φορές την ημέρα.



10. Θυμηθείτε ότι η Εναυση αερίου λειτουργεί και ειδικεύεται στο φυσικό αέριο και έχει ολοκληρώσει εγκαταστάσεις με υποδειγματικές προδιαγραφές κάθε χρόνο αξιόπιστα.

 
Η Εναυση αερίου κάνει το φυσικό αέριο να φαίνεται τόσο απλό και εύκολο, ακριβώς λόγω της τεχνογνωσίας, των μέσων και της συσσωρευμένης εμπειρίας του προσωπικου της εταιρείας.


Δείτε επίσης 

8 Κύρια Πλεονεκτήματα

και οφέλη που παρέχονται από το φυσικό αέριο!



😀 Δείτε περισσότερα εδώ: www.enafsi.gr

👉🏻 Blog Post: https://enafsi.blogspot.com/

🔔 You tube channel:https://bit.ly/3cvDECZ


Εγγραφή στο κανάλι μας στο YOUTUBE για να ενημερώνεστε

για όλα τα τελευταία ΝΕΑ στον χώρο της ενέργειας


Εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συμβουλές για αγορά κλιματιστικού

Ψάχνεις για νέο κλιματιστικό και δεν ξέρεις τι να προσέξεις? Γεια σου! Είμαι ο Αντώνης από την Έναυση Αερίου και το πρώτο πράγμα που πρέπει ...