Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Translate

25.5.21

Ποιό είναι άραγε το εργαλείο που θα σε βοηθήσει

Εσύ ξέρεις για εργαλείο

Σύγκρισης Τιμών

Αποτελεί διαδικτυακή εφαρμογή της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, η οποία σχεδιάστηκε, ώστε να αποτυπώνει και να συγκρίνει με τον πληρέστερο δυνατό τρόπο, βάσει των αρχών της διαφάνειας, της προσβασιμότητας στις πληροφορίες και της ανεξαρτησίας στην ενημέρωση, το συνολικό κόστος του ανταγωνιστικού σκέλους των προσφερόμενων τιμολογίων, καθώς και να υπολογίζει και το κόστος των ρυθμιζόμενων χρεώσεων που συναρτώνται με την κατανάλωση ενέργειας.

Πεδίο εφαρμογής του εργαλείου σύγκρισης τιμών είναι τα τιμολόγια Μικρών Πελατών Χαμηλής Τάσης ηλεκτρικής ενέργειας και τα οικιακά και εμπορικά τιμολόγια Τελικών Πελατών φυσικού αερίου, όπως αυτοί ορίζονται στο άρθρο 3 των αντίστοιχων Κωδίκων Προμήθειας.

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας δίνοντας έμφαση στην εξυπηρέτηση και προστασία των καταναλωτών χαμηλού εισοδήματος, ενσωμάτωσε στο εργαλείο και τις εκπτώσεις των δικαιούχων του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ), ενώ στο πλαίσιο της γενικότερης ενδυνάμωσης του καταναλωτή στην προσφερόμενη πληροφορία συμπεριέλαβε και το κόστος των ρυθμιζόμενων χρεώσεων που αποτελούν μέρος του συνολικού κόστους ενέργειας.

Βασικές Δυνατότητες


Οι βασικές δυνατότητες που προσφέρει το Εργαλείο Σύγκρισης Τιμών στον καταναλωτή είναι:

Η «Αναζήτηση» προϊόντων Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου.

Η «Αναζήτηση» σας δίνει τη δυνατότητα να ενημερωθείτε για το ποιές εταιρείες προσφέρουν ποιά προϊόντα ή υπηρεσίες που χρειάζεστε, δηλαδή έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε τις επιχειρήσεις, να αναζητήσετε τα ενεργειακά προϊόντα και υπηρεσίες που διαθέτουν και να ενημερωθείτε αναλυτικά για τα χαρακτηριστικά τους. Το πεδίο της αναζήτησης δεν παρέχει τη δυνατότητα σύγκρισης τιμών.

Η «Σύγκριση» προϊόντων Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου.

Η «Σύγκριση» δίνει τη δυνατότητα προσομοίωσης των διαθέσιμων ενεργειακών προϊόντων ως προς τα χαρακτηριστικά και το κόστος τους, μέσω συμπλήρωσης και επιλογής κάποιων πεδίων, όπως τον τύπο της εγκατάστασής σας, την  κατανάλωση ενέργειας και ορισμένων άλλων χαρακτηριστικών των τιμολογίων (όπως εκπτώσεις). Σε κάθε σύγκριση, τα αποτελέσματα διαφοροποιούνται ανάλογα με τα πεδία που συμπληρώνετε και επιλέγετε, αλλά και τα στοιχεία κατανάλωσης που εισάγετε.

Η «Ενημέρωση» για τα προϊόντα Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου.

Η ενημέρωση για τα προϊόντα Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου, μπορεί να γίνει αναλυτικά μέσω του πεδίου της «Αναζήτησης» αλλά και μέσω του πεδίου «Ανακοινώσεις», όπου  μπορείτε να ενημερωθείτε για κάθε είδους ανακοίνωση, προωθητική ενέργεια, ενημερωτικό φυλλάδιο και κάθε άλλη πληροφορία που δημοσιεύεται στον ιστότοπο του υπόχρεου προμηθευτή και αφορά προϊόντα που απευθύνονται στις κατηγορίες καταναλωτών που εμπίπτουν στο σκοπό του Εργαλείου Σύγκρισης Τιμών. 

 

Στόχος του εργαλείου σύγκρισης τιμών είναι να:

  

1. Προσφέρει την απαραίτητη υποδομή αναζήτησης και συγκριτικής αξιολόγησης, ώστε ο καταναλωτής ενέργειας να επιλέξει προϊόντα Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου, σύμφωνα με τις ανάγκες του.
  2. Ενθαρρύνει τους Προμηθευτές να αναπτύσσουν προϊόντα ελκυστικά προς τους καταναλωτές, τα οποία να χαρακτηρίζονται από διαφάνεια και σαφήνεια ως προς τις χρεώσεις και τυχόν προωθητικές ενέργειες.
Τα ενεργειακά προϊόντα που βρίσκονται στην εφαρμογή, παρέχονται από τους ίδιους τους Προμηθευτές της ενεργειακής αγοράς.

  Σκοπός του εργαλείου         σύγκρισης τιμών είναι να:


Στο ενωσιακό δίκαιο ορίζεται ρητά ότι οι οικιακοί πελάτες και οι μικρές επιχειρήσεις θα πρέπει να απολαύουν του δικαιώματος εφοδιασμού με ηλεκτρική ενέργεια συγκεκριμένης ποιότητας σε συγκρίσιμες, και διαφανείς τιμές. Οι καταναλωτές θα πρέπει επίσης να έχουν το δικαίωμα ορθής ενημέρωσης σχετικά με το κόστος της  ενέργειας που καταναλώνουν, βάσει των αρχών της διαφάνειας και της προσβασιμότητας στις πληροφορίες. Η διαδικασία αυτή μπορεί να πραγματωθεί μέσω ενός εργαλείου σύγκρισης τιμών δηλαδή μιας εφαρμογής ειδικού σκοπού για την παρακολούθηση και σύγκριση τιμών και προϊόντων της λιανικής Ενεργειακής Αγοράς (ηλεκτρισμού και φ.α.). Το εργαλείο σύγκρισης τιμών θα διευκολύνει την παροχή πληροφοριών και θα επιτρέψει στους τελικούς καταναλωτές, στο μέτρο του εφικτού, να προβαίνουν σε αποτίμηση του κόστους της παροχής υπηρεσίας και στην επιλογή προμηθευτή, ενδυναμώνοντας την ικανότητά τους να συγκρίνουν τιμές και να προβαίνουν στις πιο συμφέρουσες και κατάλληλες για αυτούς επιλογές


Πάτησε τον παρακάτω σύνδεσμο για να μεταφερθείς 
στο επίσημο site όπου θα δεις όλους τους παρόχους 
για να κάνεις μόνο σου σύγκριση


Και μην ξεχνάς η ενημέρωση είναι γνώση 


1 σχόλιο:

Συμβουλές για αγορά κλιματιστικού

Ψάχνεις για νέο κλιματιστικό και δεν ξέρεις τι να προσέξεις? Γεια σου! Είμαι ο Αντώνης από την Έναυση Αερίου και το πρώτο πράγμα που πρέπει ...