Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Translate

20.10.22

Ποιά είναι τα 7 Ωφέλη απο τηνΕγκατάσταση Ηλιακού Θερμοσίφωνα?


 Έχετε αναρωτηθεί τι κερδίζετε εάν τοποθετήσετε έναν ηλιακό θερμοσίφωνα?




 

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας χρησιμοποιείται για πάνω από 40 χρόνια στη χώρα μας, με μεγάλη επιτυχία. Η συντριπτική πλειοψηφία των καινούριων οικοδομών έχει εγκατάσταση για ηλιακό θερμοσίφωνα και μέχρι το 2019, το  58,6% των νοικοκυριών χρησιμοποιούσε ηλιακό θερμοσίφωνα για την θέρμανση νερού. 

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας έχει πολλά πλεονεκτήματα με κορυφαίο την παραγωγή ενέργειας με οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο. 

Ας δούμε τα βασικότερα:

Ηλιακός θερμοσίφωνας: 7 πλεονεκτήματα

1. Τεχνολογία εμπιστοσύνης

Το πρώτο πλεονέκτημα που έχει ένας ηλιακός θερμοσίφωνας είναι η αξιόπιστη τεχνολογία του. Έχει δοκιμαστεί εδώ και δεκαετίες, ενώ βελτιώνονται συνεχώς τα χαρακτηριστικά του. Επίσης υπάρχουν αρκετές σοβαρές εταιρείες  κατασκευής και στην Ελλάδα, με μεγάλη τεχνογνωσία και ισχυρή εξαγωγική δραστηριότητα.

2. Οικονομία στον λογαριασμό του ρεύματος

Με τον ηλιακό θερμοσίφωνα εξοικονομούμε αρκετά χρήματα, αφού έχει υπολογιστεί πως ένα νοικοκυριό ξοδεύει περίπου το 5,7% της ετήσιας ηλεκτρικής ενέργειας  για την θέρμανση του νερού (βλέπε εδώ στατιστικά στοιχεία). Μία οικογένεια 4 ατόμων έχει κάνει απόσβεση σε 3-5 χρόνια το κόστος για την αγορά και την εγκατάσταση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα.

3. Εύκολη τοποθέτηση και μεγάλη διάρκεια ζωής

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα από έναν επαγγελματία τεχνικό.  Εφόσον έχετε προμηθευτεί ηλιακό θερμοσίφωνα από αξιόπιστη εταιρεία και τηρείτε τις οδηγίες συντήρησης, ο χρόνος ζωής του ξεπερνάει τα 20 χρόνια.  Με την ετήσια συντήρηση (το πολύ κάθε 2 χρόνια) και με ένα μικρό κόστος (περίπου 50 ευρώ, με ΦΠΑ), αυξάνεται η διάρκεια ζωής του και η άψογη λειτουργία του.

4. Αυτονομία και ανεξαρτησία

Η Ελλάδα είναι χώρα με μεγάλη ηλιοφάνεια όλον τον χρόνο και η παραγωγή ζεστού νερού από τον ηλιακό θερμοσίφωνα μπορεί να είναι αδιάκοπη. Ακόμα και σε περιοχές που επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα ή  η συννεφιά κρατάει για ημέρες, υπάρχουν κατάλληλοι τύποι ηλιακού θερμοσίφωνα, που με την σωστή συντήρηση, μπορούν να παράγουν ζεστό νερό τις περισσότερες μέρες του χρόνου. Με αυτόν τον τρόπο, το να έχετε ζεστό νερό δεν εξαρτάται ούτε από το δίκτυο ηλεκτροδότησης, ούτε από την χρήση καυσίμου που θα θερμάνει το νερό του μπόιλερ.

5. Μεγάλη απόδοση

Η ηλιακή ενέργεια είναι αστείρευτη και δωρεάν. Η μετατροπή της ηλιακής ενέργειας σε θερμική ενέργεια που γίνεται στον ηλιακό συλλέκτη, έχει μικρές απώλειες, σε σχέση με τους άλλους τρόπους θέρμανσης του νερού. Σήμερα με την εξέλιξη της τεχνολογίας του ηλιακού συλλέκτη, περίπου το 80% της ηλιακής ενέργειας μετατρέπεται σε θερμική ενέργεια.

6. Οικολογική λύση

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ένα θέμα που αφορά όλους μας. Με την χρήση ηλιακού θερμοσίφωνα επιλέγουμε και με οικολογική συνείδηση, αφού χρησιμοποιούμε μία από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, και όχι χρήση καυσίμου για την θέρμανση του νερού.

7. Εξοικονόμηση ενέργειας σε εθνικό επίπεδο

Στην Ελλάδα υπάρχει ζήτημα με την ενέργεια, αφού για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας καίμε τον δικό μας λιγνίτη, που είναι ένα αρκετά ρυπογόνο καύσιμο ή καίμε πετρέλαιο/φυσικό αέριο στους καυστήρες των σπιτιών μας που είναι εισαγόμενο. Επίσης διαθέτουμε ένα αρκετά ελλιπές δίκτυο μεταφοράς ενέργειας και εισάγουμε ενέργεια και από άλλες χώρες, όπως η Ιταλία. Με τη χρήση ηλιακού θερμοσίφωνα εξοικονομούμε μεγάλες ποσότητες ενέργειας σε εθνικό επίπεδο.

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι εύλογα η πιο δημοφιλής εγκατάσταση ανανεώσιμης ενέργειας στη χώρα μας.


Eναυση αεριου προσφορές

Έναυση αερίου προσφορές στη Θέρμανση / και σε Ηλιακούς

210 21021572




με σύμμαχο την μεγαλύτερη ηλιοφάνεια σε όλη την ευρώπη, οι έλληνες επιλέγουν έναν αποδοτικό, οικονομικό και οικολογικό τρόπο για να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες σε ζεστό νερό. μάλιστα στην ευρωπαϊκή κατάταξη που δείχνει τα τετραγωνικά μέτρα που καλύπτουν οι ηλιακοί συλλέκτες ανά κάτοικο, η ελλάδα έρχεται στην τρίτη θέση με εγκατεστημένους 1.300.000 ηλιακούς θερμοσίφωνες. 

Σύμφωνα με την ένωση βιομηχανιών ηλιακής ενέργειας, υπάρχουν στην ελλάδα 2,8 gwth εγκατεστημένης ισχύος με τα περισσότερα συστήματα να είναι ηλιακοί θερμοσίφωνες, οι οποίοι αποτρέπουν την εκπομπή 2 εκατομμυρίων τόνων διοξειδίου του άνθρακα κάθε χρόνο.

τις περασμένες δεκαετίες, οι ηλιακοί θερμοσίφωνες είχαν σημαντικά υψηλότερο κόστος αγοράς, ενώ ο χρόνος απόσβεσης υπολογίζεται γύρω στα 10 χρόνια. η τιμή ενός ηλιακού θερμοσίφωνα έχει μειωθεί περίπου κατά 50% τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα η αγορά του να συμφέρει τους σύγχρονους έλληνες καταναλωτές.

 


Ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία που επικρατεί ακόμη και τις ημέρες του χειμώνα, ο ήλιος είναι γενναιόδωρος στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας. 

H ηλιοφάνεια διαρκεί αρκετά κι έτσι οι ηλιακοί θερμοσίφωνες τελευταίας γενιάς μπορούν να θερμάνουν επαρκείς ποσότητες νερού, για να καλύψουν όλες τις ανάγκες ενός νοικοκυριού (αρκούν περίπου 4 ώρες ηλιοφάνειας την ημέρα). 

H απόσβεση του κόστους απόκτησης και εγκατάστασης ενός ηλιακού θερμοσίφωνα υπολογίζεται κατά μέσο όρο στα 3,5 χρόνια για την μέση κατανάλωση μιας τετραμελούς οικογένειας, ενώ ταυτόχρονα η διάρκεια ζωής αυτού αγγίζει κατά προσέγγιση τα 15 χρόνια. 

ένας αξιόπιστος ηλιακός θερμοσίφωνας που συντηρείται συστηματικά ακολουθώντας τις συστάσεις του κατασκευαστή, μπορεί να παραμείνει πλήρως λειτουργικός ακόμη και 25 ή 30 χρόνια.

από την άλλη πλευρά, είναι ευρέως γνωστό ότι ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας είναι μία από τις πιο ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού μας. αποτελεί, μάλιστα την τρίτη σημαντικότερη δαπάνη στους λογαριασμούς ρεύματος, μετά την ηλεκτρική κουζίνα, το ψυγείο και το πλυντήριο, ενώ υπολογίζεται πως κάθε νοικοκυριό καταναλώνει γύρω στο 10 έως 15% της ημερήσιας ενέργειας για την θέρμανση νερού.

πλεονεκτήματα ηλιακού θερμοσίφωνα

  • δραστική μείωση του κόστους θέρμανσης νερού μέχρι και 80%

  • εξοικονόμηση ενέργειας

  • ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού, του εξοχικού ή του χώρου εργασίας μας – αύξηση της αξίας του ακινήτου.

  • ταχεία απόσβεση κόστους απόκτησης και εγκατάστασης (μικρότεροι λογαριασμοί ρεύματος, χαμηλό κόστος συντήρησης & μεγάλη διάρκεια ζωής του ηλιακού θερμοσίφωνα)

 

Eκτός, λοιπόν, από την οικονομική διάσταση της λειτουργίας του ηλιακού θερμοσίφωνα, που μας παρέχει άμεσα και εύκολα ζεστό νερό υπάρχει και η «πράσινη», η οικολογική διάσταση με την εξοικονόμηση ηλεκτρικού ρεύματος. 

Σύμφωνα πάλι με την ένωση βιομηχανιών ηλιακής ενέργειας, κάθε χρόνο πάνω από 4 δισ. κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας και περίπου 240.000 τόνοι πετρελαίου σπαταλούνται μόνο και μόνο για να ζεστάνουμε νερό στα κτίρια μας, κάτι που μπορεί να γίνει ανέξοδα με χρήση ηλιακής ενέργειας που τόσο γενναιόδωρα προσφέρει ο τόπος μας.


Έναυση αερίου προσφορές στη Θέρμανση / και σε Ηλιακούς

210 21021572

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που τα ελληνικά νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις επιλέγουν εδώ και δεκαετίες την χρήση ηλιακού θερμοσίφωνα, αυτόν τον αποδοτικό, οικονομικό και οικολογικό τρόπο θέρμανσης νερού

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ακόμη και τα χρόνια που η οικονομική κρίση είχε καλέσει τον κλάδο της οικοδομής, η αγορά ηλιακών θερμοσίφωνων παρουσιάζει άνοδο γύρω στο 4%

 

επίσης, οι ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες παράγουν ποιοτικά προϊόντα και εναρμονίζονται με τις απαιτήσεις της εε, έχουν επεκτείνει τη δραστηριότητά τους όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και στο εξωτερικό.


Το συνεργείο της 'Eναυσης αερίου,

Αναλαμβάνει την Τοποθέτηση – Εγκατάσταση – Επισκευή – Συντήρηση του Ηλιακού Θερμοσίφωνα

& εσείς απολαμβάνετε όλα τα πλεονεκτήματά του!

210 21021572







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συμβουλές για αγορά κλιματιστικού

Ψάχνεις για νέο κλιματιστικό και δεν ξέρεις τι να προσέξεις? Γεια σου! Είμαι ο Αντώνης από την Έναυση Αερίου και το πρώτο πράγμα που πρέπει ...